lunes, 11 de mayo de 2009

EL UNIVERSO DEL PAN



¿Por qué nos cuesta tanto quejarnos del pan en un restaurante o, al contrario, felicitar al metre por el pan que nos ha servido? ¿Por qué no lo incorporamos al menú que nos sirven? ...
Poco a poco va llegando, el pan va encontrando su lugar en la mesa y en el panorama gastronómico. Creo que estamos en un buen momento para volver a instaurar la cultura del pan.
El pan se está convirtiendo en tema de debate, en portadas y en reportages, es fantástico ver que muchos profesionales formados investigan y apuestan por nuevos sabores o por volver al pan más neutro y tradicional. A por ello!

1 comentario:

Pastissetcake by Francina dijo...

“CON PAN Y VINO, SE ANDA EL CAMINO”
La sèrie anime Yakitate!! (Japó) relata les aventures d’un jove flequer que tracta de crear “pa que sigui més bo que l’arròs”. Es a dir, un tipus de pa que el poble japonès pogués acceptar com a aliment bàsic. Al Japó no han tingut tanta sort com a Europa, on el pa ha format part de la nostra dieta bàsica però el consum de pa ha anat disminuint a Espanya al igual que en altres països europeus degut a diferents factors com l’augment del poder adquisitiu i la progressiva pèrdua d’hàbits alimentaris saludables. Al 1964 a Espanya el consum de pa per persona i any era de 134 kg, a l’any 1981 havia disminuït fins a 75 Kg, i al 1991 es va estabilitzar a uns 58 Kg. Sembla ser que als últims anys s’ha produït un augment del consum de pa que mica en mica s’està apropant a les recomanacions de consum de cereals de la OMS, que són del voltant de uns 91 Kg per persona i any, i aquest increment es deu entre altres motius, al retorn de les varietats de pa tradicionals que s’estan “re-descobrint”, i a la nova oferta gastronòmica de pans que els bons restauradors ens han de posar a taula per poder gaudir amb els seus bons plats.